Toplantı türleri nelerdir?
TOPLANTI VE KONGRELER Toplantı çerçevesinde konferans, sempozyum, kongre, kongre, forum ve seminer gibi çeşitli etkinlik türlerinden bahsedilebilir. Toplantılar; amaç, tema, mekan, katılımcı sayısı ve etkinlik sıklığına göre sınıflandırılabilir.
Konvansiyon toplantısı nedir?
Kongre, bir nüfusun kurucu birimlerini temsil eden delegelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir meclistir.
Karar toplantısı nedir?
Bu toplantılarda genellikle şirketle ilgili tüm konular görüşülür, ortak karar alınır ve sonuçlar çıkarılır.
Statü toplantısı nedir?
Düzenli proje (durum) toplantıları, proje üzerinde çalışanların, projenin plana göre ilerlemesini gözden geçirmek, durum güncellemeleri sağlamak ve kalan işleri gözden geçirmek için katıldıkları toplantılardır. Proje durum toplantısı olmadan, projenin hangi durumda olduğunu ve nereye gittiğini bilemezsiniz.
Emir toplantısı nedir?
Görevlendirme toplantısı: Yöneticilerin astlarına belirli görevler vermek veya gelecekteki davranışlarını yönlendirecek kuralları bildirmek amacıyla yaptıkları toplantılardır (Aytürk, 1990).
Toplantı salon türleri nelerdir?
TOPLANTI YERLERİ VE FONKSİYONLARI Konferans odaları, kongre merkezleri, şirket içi konferans odaları
Vegas kuralı nedir?
Vegas kuralı: “Vegas’ta olan Vegas’ta kalır.” Toplantının tartışmaları ve kararları toplantı katılımcıları arasında gizli kalır. Bilgiler hiçbir şekilde dışarıdaki hiç kimseye iletilemez.
Workshop toplantısı nedir?
Atölye, bireylerin ortak bir konu üzerinde çalışıp, düşünüp, öğrenmelerine olanak sağlayan uygulamalı bilimsel öğretim tekniğidir. Atölye; konu alanlarına odaklanan ve özellikle yüksek düzeyli bilişsel süreçleri içeren akademik bilgi transferi uygulamalarında tercih edilen bir uygulamadır.
Teknik toplantı ne demek?
Teknik toplantı Baş Hakem ve Organizasyon Başkanı tarafından yönetilecektir. Bilgi ve rehberlik sağlamayı amaçladığı için konferans tarzı bir toplantı düzenlemesi tercih edilir. Oyuncular, koçlar, kulüp ve takım yöneticileri, bilgi toplantısının birincil hedef kitlesidir.
İstişare toplantısı nedir?
Eşitlikçi heyetler arasında, bir gündemle ilgili fikir alışverişinde bulunmak veya bir soruna çözüm bulmak için yapılan, resmî veya gayrıresmî toplantı.
Büyük toplantılara ne denir?
Kongre; Sempozyumdan daha üst düzeyde, çoğunlukla bilim insanlarının/uzmanların davet edildiği ve konuların derinlemesine tartışıldığı toplantılar olarak anlaşılmalıdır. Katılımlı ulusal/uluslararası toplantılara kongre denir.
Yönlendirici toplantı nedir?
Yönetim toplantıları: Bu tür toplantılar yöneticilerin astlarını istedikleri yönde belirli konularda harekete geçirmelerini gerektirir. Bunlar yönetici merkezli toplantılardır. Bu nedenle otokratik görünürler.
Konvansiyon toplantı nedir?
Toplantı: Genellikle yıllık olarak düzenlenen toplantılar, genel oturumlar veya ek küçük toplantılardan oluşur ve sunumlu veya sunumsuz olarak yapılabilir. Amaçları arasında performans ve başarı raporları hazırlamak, yeni hedefleri duyurmak ve iş stratejisi geliştirmek yer alır.
Bilgilendirme toplantısı nedir?
Bilgilendirme toplantısının temel amacı sonuçları değerlendirmek, genel performansı değerlendirmek ve öğrenilen dersleri belirlemektir. Bu tür toplantılar, ekip üyelerine ve paydaşlara neyin iyi gittiğini, neyin iyileştirilebileceğini ve gelecekteki süreçlerin nasıl iyileştirilebileceğini tartışma fırsatı sağlar.
Örgüt toplantısı nedir?
Bunlar, tüzel kişiliğe sahip özel ve kamu kuruluşlarının, üyelerden oluşan ve müdürlerin başkanlık ettiği yönetim veya icra organlarında, kuruluşun yönetiminin planlanması ve uygulanmasına ilişkin idari, mali, hukuki ve teknik konularda kararlar almak üzere yaptıkları toplantılardır.
Sempozyum ve konferans arasındaki fark nedir?
Özetle, temel fark konferansların uzmanlar arasında mesleki gelişim ve bilgi paylaşımına odaklanması, kongrelerin ortak ilgi alanlarına sahip kişileri bir araya getirmesi, sempozyumların ise akademik veya bilimsel nitelikte olmasıdır.22 Ocak 2023Özetle, temel fark konferansların uzmanlar arasında mesleki gelişim ve bilgi paylaşımına odaklanması, kongrelerin ortak ilgi alanlarına sahip kişileri bir araya getirmesi, sempozyumların ise akademik veya bilimsel nitelikte olmasıdır.
Bilimsel toplantılar nelerdir?
Bunlar, konu hakkında bilgi ve deneyime sahip kişilerin, bilim insanlarının ve araştırmacıların belirli bir sorunu tartışmak ve açıklamak için bir araya geldiği büyük ölçekli toplantılardır. Uzmanlar konunun bir bölümünü sunar ve tartışmaya sunar ve izleyiciler de tartışmaya katılabilir.
Sanal toplantı türleri nelerdir?
Sesli konferans, görüntülü konferans, ekran paylaşımı ve kayıt gibi özellikleriyle tercih edilen çevrimiçi konferans yazılımları arasında yer alıyor.
Kısa toplantılara ne denir?
Çeşitli konularda sempozyumlar üniversitelerde, kamu kurumlarında veya özel kurumlarda gerçekleşir. Bir sempozyumda en az üç, en fazla altı ders vardır. Ancak ders sayısının yüksek olduğu sempozyumlar da vardır.