İçeriğe geç

Kat Maliklerinin Hakları Nelerdir

Kat mülkiyeti 33 madde nedir?

Bu konuda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun “Hakimin Müdahalesi” başlıklı 33. maddesinde; “…Kat Mülkiyeti Meclisi kararlarının yok sayılması veya kesin hükümsüzlükle geçersiz sayılması hâlinde, süre şartı aranmaz.” denilmektedir. şeklinde bir düzenleme bulunmaktadır.

Kat maliklerinin sorumluluğu nedir?

Apartman sahipleri, ana gayrimenkulün bakım, koruma ve hasarından sorumludur. Apartman sahipleri, gayrimenkuldeki payları oranında ortak alanların bakım, onarım ve giderlerine katkıda bulunmakla yükümlüdür. Apartman sahipleri, bu alanları kullanmadıklarını iddia ederek ortak alanların giderlerine katkıda bulunmaktan kaçınamazlar.

Kat Mülkiyeti Kanunu 4. maddesi nedir?

Madde 4 – Ortak yerlerin amacı sözleşme ile belirlenebilir. Aşağıda sayılan yerler ve şeyler her halde bu Kanun anlamında ortak yer sayılır. Sıcak ve soğuk hava tesisatları, c) Çatılar, bacalar, ortak çatı terasları, oluklar, yangın merdivenleri.

Kat Mülkiyeti Kanunu 20. madde nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20 – Buna göre, giderleri veya avans payını ödemeyen kat malikine karşı, diğer kat maliklerinden biri veya yönetici tarafından dava açılabilir ve yönetim planına, bu Kanuna ve Genel Hükümlere göre icra takibi yapılabilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu 25 madde nedir?

Madde 25 – Kat maliklerinden biri, bu Kanuna göre borç ve yükümlülüklerini yerine getirmeyerek diğer kat maliklerinin haklarını kendileri için çekilmez hale getirecek şekilde ihlal ederse, hâkime başvurarak bu kat malikinin bağımsız bölüm üzerindeki mülkiyet hakkının kendisine geçirilmesini isteyebilir.

Yönetici nelerden muaf?

Apartman yöneticisi apartmanın günlük operasyonlarından, bina bakımından ve idaresinden sorumludur. Apartman yöneticisi nelerden muaftır? İşte bu sorunun cevabı: Apartman yöneticisi aidat toplama, binayı temizleme, güvenlik önlemleri, bakım ve onarım gibi görevlerden muaftır.

Kat malikleri nereye şikayet edilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu, İdari Suçlar Kanunu, Çevre Kanunu ve Konut Yönetmeliği gibi yasalarla korunmaktadır. Bizi rahatsız eden veya şikayet etmek istediğimiz konutlar hakkında üç yere şikayette bulunabiliriz. Bu yerler; Sulh Ceza Mahkemesi, Belediye ve Kolluk Kuvvetleridir.

Kat mülkiyeti kanununa göre ortak alanlar nelerdir?

Gayrimenkul Hukuku’na göre ortak alanlar, bağımsız bölüm olmayan ve korunma ve kullanım ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere tasarlanmış alanlardır. Örneğin, ortak alanlar sütun, bahçe, kömürlük, garaj ve otopark gibi alanlar olarak tanımlanır.

Kat maliki yöneticiye dava açabilir mi?

Yönetici veya kat mülkiyeti yönetimi, dava açma hakkını yalnızca 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (634 sayılı Kanun) ile kendisine verilen yetkiler çerçevesinde kullanabilir.

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak alanın işgali durumunda ne yapılmalıdır? Apartman maliklerinden biri veya ana gayrimenkul sakinlerinden biri apartmanın ortak alanını işgal ediyorsa bu kişilere karşı dava açılabilir. Ortak alana tecavüzün önlenmesi talebiyle, hukuk mahkemesinden apartman sahibine karşı işlem yapılması istenebilir.

Apartman kanunları nelerdir?

Apartman kuralları nelerdir? Apartman sakinlerinin ay başında pencereden gürültü yapması yasaktır. Apartmana girmek yasaktır. Ayakkabıları kapının dışında bırakmak yasaktır.

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve pay bakımından yarıdan bir fazlasının katılmasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir. (Değişik ikinci fıkra: -5711/15 md.) Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ilk toplantı yapılamazsa, ikinci toplantı en geç onbeş gün sonra yapılır.

Kat mülkiyetinin 33. maddesi nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesi, herhangi bir ek sorumluluğu ve bunun sonucunda ortaya çıkan zararları düzenler. Bu temelde, hakları ihlal edilen herhangi bir kat mülkiyeti sahibi, borçlarını ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen yöneticinin davranışı nedeniyle dava açabilir.

KMK 35 maddesi nedir?

KMK’nın 35. maddesinin (i) fıkrasına göre; Kat mülkiyetinden doğan borç ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen kat maliklerine karşı icra takibi yapma ve dava açma yükümlülüğünün yerine getirilebilmesi için kat mülkiyeti kurulunun ayrıca kararına gerek yoktur.

Apartman altındaki dükkanın önü kime ait?

Apartman binalarındaki veya arsalardaki dükkanların cepheleri belediyenin kamu malı veya apartman sakinlerinin ortak alanı olabilir. Kamusal maliyetler herkese açıktır. Ortak alan olarak belirlendiğinde, bu alan tüm apartman sahiplerine aittir ve tüm sakinler tarafından kullanılabilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu kiracı yönetici olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, yönetim planında “Yönetici, apartman sahipleri tarafından seçilir” ibaresi varsa, apartman sahibi olmayan kişiler yönetici olamazlar. Buna göre örneğin; kiracılar apartman ve bina yöneticisi olamazlar.

Kat Mülkiyeti Kanunu neyi kapsar?

Yasama organı tarafından özel olarak hazırlanan ve genel olarak teknik konuları kapsayan Kat Mülkiyeti Kanunu, kat mülkiyetinin niteliğini ve gerekçelerini, kat malikleri arasındaki ilişkileri ve özellikle elbirliği mülkiyet ilişkisini, kat maliklerinin hak ve borçlarını ve elbirliğiyle mülkiyet edilen taşınmazların yönetimini düzenlemektedir.

Kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer?

KMK m. 46 – (1) Kat mülkiyeti, kat mülkiyeti sicilindeki kaydın silinmesiyle sona erer. (2) Ana gayrimenkulün bütün bağımsız bölümleri tek bir kişinin mülkiyetinde birleştiğinde kat mülkiyeti kendiliğinden sona ermez.

Kat mülkiyeti olan ev alınır mı?

Tapu ile ev almalı mısınız sorusuna cevap verelim. Bu, kat mülkiyetinin yönetmeliklere uygun olarak inşa edildiğini belgelendirir. Kat mülkiyeti belgesi ile daire satın alırken herhangi bir sorun yaşamazsınız. Satın aldığınız dairenin mülkiyetini tapuya bakarak öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Seks Yapan Escort