Soğuk Kurutucu

//Soğuk Kurutucu

Minimal İşlem Uygulamalarıyla Kuru Bir Et Ürünü Üretmek İçin Soğuk Kurutucu

Buluş konusu yeni bir kurutulmuş et (kırmızı et, beyaz et ve balık) ürünü üretmek için, ette gıda güvenliğini sağlayacak ve ete minimal işlem uygulayabilecek bir soğuk kurutucu tasarımıdır. Sağlıklı kurutulmuş nitrat, nitrit ve nitrozoaminler içermeyen bir kuru et üretmek için tasarlanmış bir kurutucudur. Ayrıca kayısı, erikler, elma, incir, üzüm, biber, çay, çeşitli baharatlar, vb çeşitli meyve ve sebzelerin de soğuk ortamda kurutulmasını sağlar.

 

Avantajları

  • Nitrat ve nitrit içeren işlenmiş et ürünlerine bir alternatiftir.
  • Gıda güvenliği açısından risk oluşturmaz.
  • Etin kalitesi ve raf ömrü uzamaktadır.
  • Tüm sistem vakum uygulanması ve ısıl izolasyon özelliklerine sahiptir.
  • Sistem kapalı devre olarak tasarlanmıştır.

 

 

 

Uygulama Alanları;Gıda sektöründe kullanılmaya uygundur.

Patent No: 2015/10273

2019-04-11T19:33:52+00:00
Follow by Email
Facebook
LINKEDIN